Duda Terlajak Laris 2016


Duda Terlajak Laris 2016 - Drama full episode tonton online sinopsis download.

DRAMA : DUDA TERLAJAK LARIS
EPISOD : 26
TARIKH : 11 April 2016
SIARAN : Slot Akasia TV3
NOVELIS : Aifa Batrisya
SKRIP : Shuhadatul Ain Zakaria
PENGARAH : Fairuz Loy
TERBITAN : Primeworks Studios Sdn Bhd
PELAKON : Idris Khan, Zara Zya, Wawa Zainal, Bella Nazari, Anis Al-Idrus, Kuza Muzaini, Arash Mohd, Laila Nasir, Ikhlas Jalil, Syed Ali, Remy, Azzam Zamani, Alif Hadi

Duda Terlajak Laris 2016

SINOPSIS DRAMA DUDA TERLAJAK LARIS


Sinopsis drama duda terlajak laris - Mengisahkan seorang lelaki yang bakal memahami erti cinta setelah mensia-siakan perkahwinannya. Zafran Aldrin Kamarulzaman atau Zack (Idris Khan) yang baru berumur 18 tahun dan mempunyai cita-cita untuk menyambung pelajarannya ke peringkat universiti seperti kakaknya. Dia tidak memikirkan tentang soal jodoh apatah lagi bersedia untuk berkahwin.

Satu malam, kejadian yang tidak pernah dijangka oleh Zack telah berlaku. Abang Bob telah menyuruh Zack pergi ke rumah adik angkatnya untuk menggantikan lampu bilik air di rumah. Malangnya, Zack ditangkap khalwat dengan Pehah (Zara Zya), adik angkat kepada Bob.

Zack terkejut bercampur perasaan maarah apabila dituduh berkhalwat dengan Pehah kerana dia tidak berbuat apa-apa dengan gadis yang tidak dikenalinya itu. Dalam sekelip mata, musnah impian dan masa depan Zack apabila dia terpaksa berkahwin dengan Pehah pada malam itu.

Zack terpaksa menurut untuk menjaga air muka tok ayahnya. Entah mengapa Pehah tidak beriya menafikan tuduhan khalwat itu. Bagi Zack, Pehah cuba menganiayainya tetapi Pehah dengan muka selambanya memberitahu Zack yang dia sebenarnya mencintai Zack.

Zack segera mencari idea untuk meninggalkan Pehah yang tidak pernah disentuhinya. Dengan alasan belajar di Sarawak, Zack meninggalkan Pehah di kampung. Zack enggan kembali walaupun untuk beraya bersama-sama keluarganya. Selepas dua tahun, dia hanya pulang apabila tok ayah yang dia sayang itu telah pergi.

Zack terkejut apabila saat dia tiba menziarahi arwah tok ayah, Pehah masih menunggunya. Pehah tetap setia dan menyatakan dia masih cintakan Zack. Namun Zack hilang sabar dan akhirnya menceraikan Pehah, isterinya yang dia sendiri tidak pernah sentuh dan juga tidak tahu apa-apa tentang diri Pehah walaupun nama sebenar Pehah.

Luluh hati Pehah “Dan saya harap walau jauh mana pun awak pergi, suatu hari nanti awak tetap akan cari dan kembali kepada saya. itu doa saya”. – Pehah

Zack kembali ke Sarawak meneruskan pengajiannya. Setelah beberapa tahun, Zack pulang dan bekerja di Kuala Lumpur. Keluarga Zack selalu meminta Zack berumah tangga namun dia tiada hati untuk berkahwin. Lantas dia menetapkan syarat kepada ibunya sekiranya ingin mencari jodoh buat Zack.

Semua syarat itu sudah pasti bertentangan dengan Pehah. Zack memang tidak suka dengan apa sahaja ciri-ciri Pehah sama ada secara fizikal atau penampilan dalaman walaupun dia sendiri tidak mengenali Pehah sedalam-dalamnya.

Zack menjadi rebutan ramai calon yang ingin menjadi pasangannya. Setelah banyak kali menolak, akhirnya dia telah bertunang dengan Idayu (Bella Nazari) atas permintaan keluarga. Idayu sudah lama mencintai Zack semasa belajar tetapi Zack sendiri keliru tentang hubungan mereka berdua.

Kehadiran pekerja baharu, Anis (Wawa Zainal) telah menarik perhatian Zack. Hubungan Zack dan Idayu juga mula bermasalah kerana Idayu terlalu mengongkong kehidupan Zack. Kemudian seorang gadis bernama Inas muncul bagi meruntuhkan keegoannya.

Apakah kesudahan hubungan Zack dan Idayu ?

Siapa pula Pehah dan Inas ?

Segalanya hanya di DUDA TERLAJAK LARIS [2016]

PELAKON DUDA TERLAJAK LARIS

 • Idris Khan sebagai Zafran Aldrin Kamarulzaman (Zack)
 • Zara Zya sebagai Pehah / Inas
 • Wawa Zainal sebagai Anis Nabihah
 • Bella Nazari sebagai Idayu
 • Anis Al-Idrus sebagai Zainura
 • Kuza Muzaini sebagai Zah
 • Arash Mohd sebagai
 • Laila Nasir sebagai Miah
 • Ikhlas Jalil sebagai Atai
 • Syed Ali sebagai Peod
 • Remy sebagai Bob
 • Azzam Zamani sebagai Anas
 • Alif Hadi sebagai Fattan

NOVEL DUDA TERLAJAK LARIS

- Novel Duda Terlajak Laris ( BELI ONLINE )
- Novel Duda Terlajak Laris ( BACA ONLINE )

DUDA TERLAJAK LARIS - TONTON ONLINE FULL EPISODE

- DUDA TERLAJAK LARIS 2016 - TONTON ONLINE FULL EPISODE
- DUDA TERLAJAK LARIS - OST

SEARCH TERM :
- drama duda terlajak laris
- duda terlajak laris sinopsis
- tonton duda terlajak laris online
- duda terlajak laris episode 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
- full duda terlajak laris episode
- novel duda terlajak laris
- pelakon drama duda terlajak laris
- ost duda terlajak laris lirik
Suka artikel ini dan ingin berkongsi ilmu ? Kongsikan di :
FacebookGoogle+Twitter

About Syazrin Rayhan

Founder, admin dan penulis blog warganegara Malaysia. Berkongsi mengenai segala benda secara bebas dan tidak tertumpu pada satu-satu topik/niche yang tertentu. Bentuk penulisan menggunakan bahasa tertinggi Bahasa Malaysia atau dalam erti kata lain 'bahasa skema' dan bukannya bahasa rojak' mahupun 'bahasa pasar'. → Follow kami di : Blog | Google Plus